Obeskrivlig lycka

Det här var precis vad som behövdes. Tack Sirius för 90 minuter ständig kamp.

Nu har jag som sagt landat efter matchen. Det tog ett tag. Sirius ställde upp i en 4-1-4-1-uppställning, något jag faktiskt hade funderat på men avfärdat i ett tidigare inlägg här. Så här i efterhand vill jag påstå att det var framför allt var tre faktorer som gav Sirius segern.

  1. Bättre kommunikation. Detta var väldigt tydligt, framför allt mellan mittbackarna och Richard i målet. Det var nog bara en eller två gånger som Mensah var farlig i sin stress, men annars funkade det samspelet väldigt bra.
  2. Aggressiv press. Sirius pressade Syrianskas backlinje högt och fick bra utdelning på det. Ett lag som säger att de vill spela sig genom laget efter marken tvingades till att slå långbollar ut på kanterna eller upp på en totalt isolerad Michael Mensah. Dessa bollar slog allt som oftast bort. När det väl kom en boll in på det centrala mittfältet så var trion Olsson, Gallo och Makacha där och pressade bollhållaren så han fick slå tillbaka bollen till backlinjen.
  3. Inställningen. Vilken otrolig skillnad det var i inställningen till den här matchen. Sirius spelade verkligen som man måste göra i den här serien. Makacha visade det tydligt genom en hänsynslös tackling tidigt i matchen.
Spelar Sirius så här i fortsättningen så åker vi garanterat inte ur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0