Shatila Salami

Jag har funderat ett tag på vad jag vill skriva om, egentligen, på min blogg. Jag har kommit fram till att det inte är Sirius i alla fall. Jag pratar och tänker så mycket på Sirius ändå, så jag behöver nog inte skriva om Sirius också. Då är frågan vad jag ska skriva om i stället? Svaret är ganska enkelt egentligen. Jag är väldigt intresserad av samhällsfrågor, framför allt tankar om frihetlig socialism (nämen usch då) och anti-rasism. Jag tänkte börja BBB:s nya inriktning med ett inlägg om det andra av de intressena.

Det här inlägget kommer handla delvis om en kvinna vid namn Shatila Salami. Hon är Sveriges första värnpliktiga kvinna med huvudduk. Hon utbildar sig även till brandman eller något liknande i Skåne. Om detta inte var nog, så blev en bild på henne framröstad till tidningen QX:s Årets Pridebild 2009 av Qruisers medlemmar. Man skulle ju kunna tro att denna bevisligen väldigt starka kvinna borde mötas med respekt och uppmuntran. Tyvärr ser det inte riktigt ut på det sättet. På Qruiser så förekommer det många inlägg som ifrågasätter hennes sexuella läggning, hennes religion, hennes självständighet och hennes förmåga att tänka och agera som en fritt tänkande människa. Jag är dock inte förvånad över att de som skriver dessa inlägg med få undantag är män, om än HBT-sådana. När ska människor i allmänhet och män i synnerhet lära sig att tolerera och respektera andra människor? Vi har alla en medfödd rätt att själva leva som vi vill, så länge vi inte skadar någon annan. Är det inte denna rätt HBT-världen hänvisar till hela tiden för att motivera sina krav på jämlik behandling? Då ter det sig motsägelsefullt för mig att medlemmar av den världen förvägrar denna kvinna rätten att leva som hon vill, oavsett om det innebär att hon har huvudduk eller änglavingar på sig.

Detta är dock inte allt. När jag googlade på Shatila Salamis namn snubblade jag in på en av alla dessa bloggar där Sveriges självutnämnda försvarare håller till. Under inlägget om Shatila kan man se en hel del av de åsikter som finns i detta land men som vi oftast inte vill prata om. Många är okunniga, flera är främlingsfientliga och några är direkt rasistiska. Sedan finns faktiskt lite komik också. Signaturen "Folkomrostning Nu!" hävdar på sin profilsida att han är svensk men skriver relativt dålig svenska för att vara svensk. Skribenten på forumet, Fröken Sverige, hänger också på Sverigedemokraternas forum, vilket förstås inte är direkt förvånanade. Det är tragiskt att vi i vårt land har så svårt för den religionsfrihet som utövades i muslimska områden så tidigt som under medeltiden.

I mitt Sverige tolererar vi varandra och låter alla göra som de själva vill, så länge ingen annan blir skadad. I mitt Sverige tillåter vi till och med idioter som "Fröken Sverige" att uttrycka sina åsikter fritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0